Site Loader

Το φαράγγι του Μίντρη με το ποτάμι που εκβάλει στον σημερινό Τσούτσουρο θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί και ως το φαράγγι των Μυστηρίων λόγω των αμέτρητων διηγήσεων για παράξενα φώτα, φαινόμενα και ιπτάμενα αντικείμενα που έχουν καταγραφεί εκεί.

Πρόκειται για ένα στολίδι της Κρητικής γης που είναι εντελώς παραμελημένο από τις αρχές παρά την ιστορία και αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει. Κατά τους Κλασικούς χρόνους εκεί υπήρχε υπερυψωμένος δρόμος για άμαξες που ένωνε τις πόλεις Πριανσό με Ίνατο.

Σήμερα ελάχιστα κομμάτια σώζονται από αυτό το τεράστιο έργο το οποίο σιγά σιγά εξαφανίζεται από τις βροχές και κατολισθίσεις. Αν βρεθείτε στον Τσούτσουρο μην αμελήσετε να το περπατήσετε.” – Ναυσίνοος Αδριανός .

Μιας και θα βρεθούμε στην περιοχή λοιπόν, την προσεχή Κυριακή θα πεζοπορήσουμε στο ιδιαίτερης ομορφιάς φαράγγι του Μίντρη, το οποίο ξεκινάει από την περιοχή του οικισμού Φίλιπποι και καταλήγει στο λιμάνι του Τσούτσουρα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μέσα από ένα ανοικτό μονοπάτι, χωρίς στενά περάσματα περνάει μέσα και δίπλα από την κοίτη του χειμάρρου Μίντρη, Πικροδάφνες και χαρουπιές πλαισιώνουν το τοπίο, ενώ στο μέσο περίπου της διαδρομής συναντάμε εποχική πηγή με πόσιμο νερό στο Περδικόνερο. Στην έξοδο του φαραγγιού, ορατά είναι σήμερα τα ερείπια της αρχαίας Ινάτου, μεταξύ των οποίων τα ρωμαϊκά Λουτρά, τμήμα του υδραγωγείου ηλικίας 2200 ετών καθώς και ένα ρωμαϊκό Μονοπάτι.

Θα υπάρχει δυνατότητα να κάνει κάποιος όλη την διαδρομή από τα Άνω Καστελλιανά με ώρες πορείας 4:00 ή μειωμένο τμήμα αυτής με διάρκεια 3:00 Β.Δ. 1

Το τελείωμα της εξόρμησης μας θα μας φέρει στα πεντακάθαρα νερά του Τσούτσουρα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση, πικ-νικ και όποιος θέλει βουτάει και τα δάχτυλα του στη θάλασσα!!

Ελάτε μαζί μας. Το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε και πάλι καλά !!

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:00, Ημέρα Κυριακή 09/04/2023.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650, Με φυσική παρουσία μας βρίσκετε εδώ.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00 & 18:00-21:00.


Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.


Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας και στο Facebook : https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/ και ακολουθώντας μας.

Μας βοηθάτε πολύ με μια αξιολόγηση σας εδώ. Έχετε μήνυμα για εμάς; εδώ.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.

 

Σχετικά Περισσότερα