Site Loader

ή ο Κάμπος της Ηούς..  και όπως μας ενημερώνει το Ψηλορείτης Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco :

“Ο Γιους Κάμπος είναι ένα οροπέδιο 2,5 τετρ. χιλιομέτρων βορειοδυτικά του βουνού Κέδρος. Το όνομά του προέρχεται από το ιδιωματικό “τση Γιούς ο Κάμπος”, δηλαδή “ο κάμπος της Ηούς”. Η Ηώ (Αουρόρα για τους Λατίνους) ήταν η θεότητα της αυγής και αδελφή του Ήλιου. Κάθε μέρα, ανέβαινε στο άρμα της κι άπλωνε άνθη και δροσοσταλίδες στη Γη, που άστραφταν σα διαμάντια στις πρώτες ακτίδες του Ήλιου, που την ακολουθούσε. Η Ηώ, από την οποία πήρε το όνομά της ο Γιους Κάμπος, ίσως δεν ήταν η αρχαία θεότητα αλλά μια χήρα της περιοχής στην οποία ανήκε η έκταση ενώ, σύμφωνα με άλλη εκδοχή, η περιοχή πήρε το όνομά της από κοπάδια αιγών που έβοσκαν εκεί.”

Ξεκινώντας από το Γερακάρι, θα κατευθυνθούμε προς ένα ολάνθιστο βοτανολογικό κήπο, με δεκάδες (σπάνια τα περισσότερα) είδη. Πασίγνωστο για την ύπαρξη της ενδημικής κόκκινης κρητικής τουλίπας (tulipa doerfleri). Θα συνεχίσουμε μέσα στο εντυπωσιακό φαράγγι του κόκκινου δέτη με τα μοναδικά πετρώματα (από δρόμο) και θα τερματίσουμε την πορεία μας, μέσα από το εντυπωσιακό δάσος των Βατόλακκων.

Εύκολη, όμορφη, φυσιολατρική πορεία, ενδείκνυται και για παιδιά.

Στο τελείωμα της πορείας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό στην ευρύτερη περιοχή.

Ώρες πορείας 4:00 Β.Δ. 1.

Αναχώρηση  από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:00, Ημέρα Κυριακή 23/04/2023.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650, Με φυσική παρουσία μας βρίσκετε εδώ.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00 & 18:00-21:00.


Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.


Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας  κάνοντας Like στην σελίδα μας στο Facebook : https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/ και ακολουθώντας μας.
 

Μας βοηθάτε πολύ με μια αξιολόγηση σας εδώ. Έχετε μήνυμα για εμάς; εδώ.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.

 

Σχετικά Περισσότερα