Site Loader

Στο 100% επιστρέφει η πληρότητα στις συγκοινωνίες – Τέλος στους περιορισμούς επιβίβασης

Σιγά-σιγά μπαίνει τέλος στα μέτρα της πανδημίας με αυτά που έχουν απομείνει να είναι πλέον ελάχιστα. Από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, δεν είναι πλέον υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, ενώ και στα μέσα μεταφοράς επιστρέφει η πληρότητα στο 100%, έπειτα από τη σχετική εισήγηση για άρση των μέτρων που έκανε η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, θα αρθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με ισχυρή σύσταση για χρήση της σε χώρους με συνωστισμό. Η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική.

Η πρώτη απόφαση για ανώτατο όριο πληρότητας στις συγκοινωνίες μπήκε σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2020 με όριο στο 50%. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, το όριο ανέβηκε στο 65%, με την απειλή προστίμου 150 ευρώ για τους υπεράριθμούς επιβάτες και τους οδηγούς των οχημάτων. Το όριο αυτό έμεινε σε ισχύ για 16 μήνες μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο όταν ανέβηκε στο 85%, το ποσοστό στο οποίο ανερχόταν ήδη προ πολλού η ανώτατη πληρότητα στο σιδηρόδρομο και τα ΚΤΕΛ. Όπως πάντως είχαν διαπιστώσει οι επιβάτες, το μέτρο αυτό είχε περισσότερο συμβολική ισχύ αφού δεν έγινε γνωστή καμία επιβολή προστίμου λόγω αυξημένης πληρότητας στις αστικές συγκοινωνίες.

Την ικανοποίησή της για την απόφαση επαναφοράς της επιτρεπόμενης πληρότητας των τουριστικών λεωφορείων στο 100% και την άρση της απαγόρευσης των εκδρομών και των ομαδικών μετακινήσεων των ΚΑΠΗ, μετά και τις σχετικές θετικές εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού.