Φαράγγι Σαντορινιού – Φόδελε.

Σύλλογος “Δρόμοι Ζωής”

Φαράγγι Σαντορινιού – Φόδελε.

Μία εύκολη, μία δύσκολη, κατηφόρα, πολύ πράσινο, σχοινί, μοναστήρι και παραλία θα συνθέσουν το σκηνικό της επόμενης εξόρμησης μας. Προορισμός… Φόδελε. Πάμε όμως να τα βάλουμε σε μία σειρά !!

Διπλή πορεία θα έχουμε την Κυριακή  10/06/2018. Όπως καταλάβατε εύκολη και δύσκολη.

Και οι δύο θα έχουν αφετηρία το γραφικό χωριό Μάραθος.

α) Στην εύκολη πορεία τα πράγματα είναι απλά, κατηφορικοί χωματόδρομοι θα μας οδηγήσουν σε μία επίσκεψη στην Μονή του Αγίου Παντελεήμονα (η ιστορία της οποίας χάνετε στα χρόνια της ενετοκρατίας) και εν συνεχεία στο χωριό Φόδελε. Εύκολη πεζοπορική εκδρομή για ξεμούδιασμα και γνωριμία με την ..κίνηση για τους αμύητους.

Ώρες πορείας  03:00  Β.Δ. 1

β) Στην δύσκολη πορεία η επίσκεψη θα είναι στο εντυπωσιακό, πυκνά δασωμένο και άγνωστο (αφού πρόκειται για πρώτη επίσκεψη ορειβατικού συλλόγου), φαράγγι του Σαντορινιού.

Εκτιμώντας τις προσπάθειες του πολιτιστικού συλλόγου Μαράθου για την αξιοποίηση του, μεγάλο μέρος της διαδρομής διανοίχτηκε εθελοντικά από τα μέλη μας. Υποχρεωτική χρήση σχοινιών.

Ώρες πορείας  03:30  Β.Δ. 1+

Ο δύο ομάδες θα ενωθούν στο Φόδελε και στη συνέχεια θα καταλήξουν σε γειτονική παραλία για μπάνιο και ξεκούραση.

 

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:30

Ημέρα Κυριακή 10/06/2018.

Ενδεικτική επιστροφή 18:00

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 08:30 <=> 14:00 & 17:30 <=> 21:00.

Θυμίζουμε ότι πληρωμή θέσεων καθώς και ακυρώσεις γίνονται μέχρι Παρασκευή βράδυ, στη συνέχεια οι ανεξόφλητες θέσεις δίνονται σε άτομα από τη λίστα αναμονής.

Για εύκολη & άμεση ενημέρωση εκδρομών κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook  :  https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.