Φαράγγι και καταρράκτης του Ρίχτη & Κουδουμή – Μονοκαρά 01/04/2018

Φαράγγι και καταρράκτης του Ρίχτη & Κουδουμή – Μονοκαρά 01/04/2018

Σύλλογος “Δρόμοι Ζωής”

Η περιήγηση μας στο φαράγγι του Ρίχτη θα ξεκινήσει από τα έξω Μουλιανά (Βόρεια Κρήτη ανάμεσα Αγίου Νικολάου και  Σητείας).

Με αφετηρία μας την πέτρινη μονότοξη γέφυρα του Λαχανά και με οδηγό ένα όμορφο μονοπάτι θα διαβούμε καταπράσινες από πλατάνια, πικροδάφνες, καρυδιές, συκιές και φοίνικες (στο τελείωμα) περιοχές με το ρυάκι να μας ακολουθεί σε όλη την διαδρομή καταλήγοντας στον ιδιαίτερα εντυπωσιακό 20 μέτρων καταρράκτη του Ρίχτη. Οι πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν να βουτήξουν στην πολύ όμορφη λίμνη που σχηματίζεται (αυτή την εποχή) στο κάτω μέρος του καταρράκτη. Τα χαλάσματα των δύο νερόμυλων που θα συναντήσουμε μαρτυρούν την – άλλοτε – έντονη δραστηριότητα της περιοχής.

Πορεία ανοιξιάτικη, εύκολη, κατηφορική μα κυρίως εντυπωσιακή σε καταπράσινο περιβάλλον.

Ώρες πορείας  04:00 Β.Δ. 1.

Παράλληλα θα υπάρχει και δύσκολη πορεία στην περιοχή της Σφάκας με τα τρία υπέροχα φαράγγια (πυκνά δασωμένα σε ορισμένα σημεία) Κουδουμή, Μονοκαράς και Τζιγκούνη, όπου θα διασχίσουμε τα δύο τελευταία με ενδιάμεσο σταθμό το γραφικό οροπέδιο της Μονοκαράς.

Δύσβατο τοπίο με εκτεθειμένα σημεία και πιθανή χρήση σχοινιών.

Ώρες πορείας  07:00 Β.Δ. 2+.

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:00

Ημέρα Κυριακή 01/04/2018.

Ενδεικτική επιστροφή 20:00

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650.

Πληρωμές – Ακυρώσεις μέχρι Παρασκευή βράδι.

Για εύκολη & άμεση ενημέρωση εκδρομών κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook  :  https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.