Ορεινό & Καταρράκτης Μυλωνά. 17/02/2019.

Δάσος – Καταρράκτης – Φαράγγι – Πηγές – Μονοπάτι και χωματόδρομος – εσείς κι εμείς την προσεχή Κυριακή !!    Πάλι χαμός θα γίνει.

Με μια πολύ όμορφη διπλή εκδρομή θα ταξιδέψουμε μαζί την Κυριακή που μας έρχεται στις ομορφιές της νοτιοανατολικής Κρήτης.

Με μια πορεία εύκολη μέσα από χωματόδρομο & μονοπάτι σε πευκόδασος θα καταλήξουμε στον εντυπωσιακό καταρράκτη του Μυλωνά για να τον δούμε και να τον ακούσουμε, εποχή που η ροή του νερού του βρίσκεται στο μέγιστο. Εύκολη πορεία, ιδανική για μικρούς περιπατητές καθώς και για μεγαλύτερους που μετράνε …τα  ζάλα τους.

Ώρες πορείας 02:30  Β.Δ 1

Παράλληλα θα εξελιχθεί για τους πιο ανήσυχους και ικανούς πεζοπόρους μια επίσης όμορφη πορεία με αφετηρία τον Άγιο Ιωάννη απ΄όπου θα ανηφορίσουμε για τις πηγές του ψυχρού και το φαράγγι των Αχλιών. Θα μπούμε και σε αυτή την πορεία σε πευκόδασος και από τα λιβαδάκια των σχινοκαψάλων θα τερματίσουμε στο Ορεινό περνώντας νότια του κυρίως ορεινού όγκου της Θρυπτής.

Ώρες πορείας 05:00  05:30 Β.Δ 2

Στον χρόνο χαλάρωσης που θα έχουμε, θα μαζευτούμε γύρο από τη φωτιά που θα ανάψουμε (σαν μικροί ινδιάνοι) και όση ώρα ο σεφ μας, θα μαγειρεύει για να φάμε – κέρασμα από εμάς το φαγητό –  εμείς θα αναλύουμε καθέκαστα και τεκταινόμενα. Οι διατάσεις μετά την πορεία και ο οίνος συνεισφέρουν τα μάλα στην χαλάρωση !! .

Μην ξεχνάτε, σκοπός μας είναι να γεμίζουμε μπαταρίες.

Τα ψυχαναγκαστικά, τα αφήνουμε στους… άλλους 🙂

Εδώ περνάμε καλά !!

 

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:00.

Ημέρα Κυριακή  17/02/2019.

Ενδεικτική επιστροφή 19:30.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 08:30 <=> 14:00 & 17:30 <=> 21:00.

Θυμίζουμε ότι πληρωμή θέσεων καθώς και ακυρώσεις γίνονται μέχρι Παρασκευή βράδυ, στη συνέχεια οι ανεξόφλητες θέσεις δίνονται σε άτομα από τη λίστα αναμονής.

 

Για εύκολη & άμεση ενημέρωση εκδρομών κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook  :  https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/

Σε κάθε εκδρομή μας βγάζουμε και μία αναμνηστική φωτογραφία. Το χαμόγελο είναι προαιρετικό 🙂

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.

ΑΜΤΕ 1039Ε60610183101.