Κουρεμένος-Βάϊ-Μονή Τοπλού.

Στα ανατολικότερα μέρη του νησιού μας θα βρεθούμε την προσεχή Κυριακή.

Ονειρικές και απόμακρες παραλίες, γνωστές και άγνωστες θα αποτελέσουν το πεδίο της πεζοπορίας μας.

Κουρεμένος, Μαριδάτη, Κεδρομουρι, Ψιλή άμμος, Βαί οι παραλίες που θα επισκεφθούμε. Θα πεζοπορήσουμε παράλληλα της ακτογραμμής, σε μονοπάτι αλλά και εκτός μονοπατιού για 7,5χλμ. . Η κατάληξη της πορείας, θα μας βρει στο αισθητικό δάσος, γνωστότερο ως φοινικόδασος του Βάι. Είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμός φοινίκων στην Ευρώπη, αποτελούμενος από το ενδημικό είδος, (phoenix theophrastii) γνωστό από την Μινωική εποχή.

Αν το πρόγραμμα μας, το επιτρέψει, θα έχουμε μια σύντομη στάση στην αρχαία Ίτανο για φωτογράφιση τμήματος της αρχαίας πόλης (μέρος της πόλης βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας).

Μια σύντομη στάση στη Μονή Τοπλού θα ολοκληρώσει, την περιήγηση μας στο Ανατολικό Λασίθι.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία, μπορούν να έχουν μαζί τους: μαγιό, ενδέχεται να κολυμπήσουμε σε κάποια από τις ιδιαίτερου φυσικού κάλους, παραλίες που θα επισκεφθούμε (είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια), επίσης κάποιο σνακ.

Όσοι επιθυμούν μπορούν -εναλλακτικά της πορείας- να έχουν ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και χαλάρωση στα εκπληκτικά νερά της παραλίας του Βαί και να περιηγηθούν στο φοινικόδασος.

Ώρες πορείας 3:30 Β.Δ. 1

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 07:00.
Ημέρα Κυριακή 12/09/2021.
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650.
Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 <=> 14:00 & 18:00 <=> 21:00.
Θυμίζουμε ότι η πληρωμή συνδρομής για την κατοχύρωση των θέσεων καθώς και ακυρώσεις γίνονται μέχρι Παρασκευή βράδυ, στη συνέχεια οι μη κατοχυρωμένες θέσεις δίνονται σε άτομα από τη λίστα αναμονής.
Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.

Η τιμή συμμετοχής των μελών, στις εκδρομές, ισχύει για εξόφληση μέχρι και τις ημερομηνίες που αναφέρονται σε κάθε ανάρτηση, ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.

Για εύκολη & άμεση ενημέρωση εκδρομών κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook : https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/
επίσης ενημερωθείτε από το site μας www.dromoizois.gr
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.
Σημαντική υπενθύμιση : Η χρήση της μάσκας στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική,
ΑΜΤΕ 1039Ε60610183101 Ταξιδιωτικό γραφείο Kouklinos Tours.