Καθαρό – Κριτσά

Ανατολική Κρήτη βλέπουμε την προσεχή Κυριακή και στοχεύουμε οροπέδιο Καθαρού, με διπλή πορεία.. Άντε πάλι, όλοι έχετε λόγο να ξεκουνηθείτε..

Η εύκολη (για πεζοπόρους που θέλουν να γνωρίσουν την επαφή με τη φύση),

με εκκίνηση από το οροπέδιο και μέσω πανάρχαιου μονοπατιού και διάσχιση από το αιωνόβιο δάσος κυπαρισσιών, θα τερματίσει στο Μουσείο ενδημικών και σπάνιων φυτών του μέλους μας, Αφορδακού Γιώργου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μουσείο και γεύμα, προσφορά του συλλόγου μας. (εσείς θα κρατάτε μαζί, πιάτο – κουτάλι !!!)

Ώρες πορείας 03:30 – 04:00 Β.Δ 1

Η δύσκολη (για ψαγμένους πεζοπόρους που θέλουν νέες και απαιτητικές πορείες *),

με εκκίνηση από το οροπέδιο, θα ανηφορίσει στη Μεσορράχη, περνώντας – αν υπάρξει χρόνος – και από την πασίγνωστη σπηλιά των Εγγλέζων (που κρύβονταν εκεί, στο Β παγκόσμιο πόλεμο, με τον ασύρματο τους και συντόνιζαν τις επιχειρήσεις), κινούμενοι προς την περιοχή Βόινα για να διασχίσουμε το φαράγγι της Κριτσάς, από το – άγνωστο στον πολύ κόσμο – μεγαλύτερο υψομετρικά σημείο του, τερματίζοντας στο ομώνυμο χωριό.

Πορεία κυρίως εκτός μονοπατιού (no path).

* παιδιά μην περιμένετε πότε θα αντιγράψουν τις πορείες για να τις κάνετε κι εσείς…

ελάτε τώρα με τους Δρόμους Ζωής. Γνωρίζουμε το περπάτημα καλύτερα :)

Ώρες πορείας 06:00 Β.Δ 2

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 07:30.

Ημέρα Κυριακή 27/01/2019.

Ενδεικτική επιστροφή 19:00.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 08:30 <=> 14:00 & 17:30 <=> 21:00.

Θυμίζουμε ότι πληρωμή θέσεων καθώς και ακυρώσεις γίνονται μέχρι Παρασκευή βράδυ, στη συνέχεια οι ανεξόφλητες θέσεις δίνονται σε άτομα από τη λίστα αναμονής.

Για εύκολη & άμεση ενημέρωση εκδρομών κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook  :  https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/

Σε κάθε εκδρομή μας βγάζουμε και μία αναμνηστική φωτογραφία. Το χαμόγελο είναι προαιρετικό :)

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.

ΑΜΤΕ 1039Ε60610183101.