Εκδρομή Φαράγγι Βρυσών – Μονή Ταξιαρχών Κρεμαστών – Ρουσαπιδιά 21/05/2017

Εκδρομή Φαράγγι Βρυσών – Μονή Ταξιαρχών Κρεμαστών – Ρουσαπιδιά 21/05/2017

Πορεία εκδρομή “ Βρύσες – Μονή κρεμαστών” & “φαράγγια Ρουσαπιδιάς – Ανδριανού”

1) Από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στο Λασίθι είναι αυτή των νερόμυλων στις βρύσες Μεραμβέλου και συνάμα από τις πιο ιστορικές. Ένα μαγευτικό τοπίο που συνδυάζει πλούσια βλάστησή, καταρράκτες, και νερόμυλους.

Ξεκινάμε από την στην είσοδο του χωριού και συγκεκριμένα από το παλαιό μοναστήρι των Ταξιαρχών Κρεμαστών . Λίγο παρακάτω συναντάμε το μονοπάτι που είναι μέσα στο ρέμα . Διαδοχικά συναντάμε τους νερόμυλους και αλλά μνημεία του νερού πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση από τα πλατάνια και άλλα δέντρα, παλιές εκκλησίες και εντυπωσιακούς σχηματισμούς σε βράχια. H κατάληξη θα είναι στην πλατεία του χωριού για να ψήσουμε και τρώγοντας να θαυμάσουμε την θέα προς τους ελαιώνες και τα βουνά της ανατολικής Κρήτης.
Στη διαδρομή η οποία είναι εύκολη και συντηρημένη από των πολιτιστικό- φυσιολατρικό σύλλογο Βρυσών θα υπάρχει οδηγός για να μας ενημερώσει για την ιστορία της περιοχής και τον τρόπο λειτουργίας των νερόμυλων.
Πάρτε μαζί λοιπόν τα αθλητικά σας και την φωτογραφική μηχανή και ελάτε μαζί μας να κατηφορίσουμε στους νερόμυλους των Βρυσών , το θέαμα θα σας συναρπάσει και δεν θα πιστεύετε ότι είστε στην Κρήτη και στο άνυδρο Μεραμβέλο.
Εύκολη ανοιξιάτικη εκδρομή με μικρές υψομετρικές διαφορές σε χωμάτινο τερέν.
Ώρες πορείας 2: 30 – 3:00 ΒΔ 1.

2) Παράλληλα και για όσους επιθυμούν μια δυσκολότερη πορεία θα υπάρχει επιλογή για τα φαράγγια Ρουσαπιδιάς – Ανδριανού. Κοντά στους έξω ποτάμους θα κατηφορίσουμε το ρέμα του Σκουλικάρη μπαίνοντας στο φαράγγι της Ρουσαπιδιάς, θα περάσουμε απο το σχεδόν εγκαταλελειμμένο οικισμό του Ανδριανού και διασχίζοντας το υπέροχο ομώνυμο φαράγγι θα καταλήξουμε κοντά στον εορτάζοντα σήμερα οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ύπαρξη σημείου (3μ ύψος) με υποχρεωτική χρήση σχοινιού σε σημείο που η κατάβαση γίνεται με απόλυτη ασφάλεια .

Ώρες πορείας 5: 30 ΒΔ 2+.
Ενδεικτική επιστροφή 20:00
Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 09:00.
Ημέρα Κυριακή 21/05/2017
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής μόνο στα :
2816007430.
6947504650.
www.dromoizois.gr

Η κράτηση για την Εκδρομή Φαράγγι Βρυσών – Μονή Ταξιαρχών Κρεμαστών – Ρουσαπιδιά σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.