Εκδρομή Σεληνάρι – Άϊ Γιώργης Βραχασιώτης 22-01-2017

Εκδρομή Σεληνάρι – Άϊ Γιώργης Βραχασιώτης 22-01-2017

Διπλή πορεία εκδρομή την Κυριακή 22/01/2017.
Πρώτη πορεία στo Σεληνάρι (Άϊ Γιώργης Βραχασιώτης) .
Από το ύψος της σύραγγας του Βραχασίου θα περάσουμε απο το ομόνυμο χωριό και πεζοπορώντας πάνω απο το τούνελ θα κατευθυνθούμε προς το παλιό (σήμερα ανακαινισμένο) μοναστήρι του Άϊ Γιώργη του Βραχασιώτη.
Αφού περιηγηθούμε στην Μονή, παράλληλα με το ρέμα (που γίνετε αργότερα φαράγγι Σεληναρίου) θα καταλήξουμε κατηφορίζοντας στο ΒΟΑΚ.
Όλη η πορεία είναι απο βατούς χωματόδρομους σε υπέροχη διαδρομή γεμάτη πράσινο.

Ώρες πορείας 3.
Βαθμός δυσκολίας 1.
Αρχηγός πορείας Φλουρής Κώστας.

Δεύτερη πορεία.
Με αφετηρία το Μοναστήρι του Σεληναρίου (ΒΟΑΚ) θα ανηφορίσουμε χωματόδρομο και μετά με ελέυθερη ανάβαση θα φτάσουμε στην κορυφή ΦΟΝΙΑ ΔΕΤΗΣ (810μ) με την υπέροχη ανεμπόδιστη θέα στην βόρεια ακτογραμή και στην συνέχεια κατεβαίνοντας στον χωματόδρομο που οδηγεί στο αζηλακόδασος θα διασχισουμε το μικρό δασομένο ρέμα των Γεωργαράδων με κατάληξη το μετόχι βουργουρήδων, την περιοχή τάρμαρος και την εθνική οδό.
Ώρες πορείας 5:30.
Βαθμός δυσκολίας 2.

Αναχώρηση απο τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα).
Ώρα αναχώρησης (χωρίς περαιτέρω αναμονή) 09:00 πμ.
Επιστροφή (ενδεικτική) 17:00 – 17:30

Πληροφορίες εγγραφές
www.dromoizois.gr
και 2816-007430
και 6947-504650.

Απολογισμός Εκδρομή Σεληνάρι – Άϊ Γιώργης Βραχασιώτης 22-01-2017

“Ποιος θα τερματίσει πρώτος” , ήταν το μόνο στοιχείο που δεν χαρακτήρισε την εκδρομή μας, που ολοκληρώθηκε στις 22/01/2017 στο Σεληνάρι.
Απεναντίας είχε όλα τα άλλα. Διπλή πορεία με πληθώρα περιπατητών, διαφορετικών δυνατοτήτων και μεγάλου ηλικιακού εύρους .
Η φύση υπέροχη, η θέα της κορυφής καταπληκτική , εύκολο και δύσκολο τερέν για όλα τα γούστα.
Η εύκολη διαδρομή, “βατή” ακόμη και για την μικρότερη της παρέας 2,5 χρονών . Η αρκετά δύσκολη διαδρομή με την ελεύθερη ανάβαση στην κορφή , και το δύσβατο καταπράσινο φαράγγι, παίδεψε τους σχετικά άπειρους (τους οποίους αγκαλιάσαμε προσαρμόζοντας ανάλογα τον ρυθμό) και ικανοποίησε τους έμπειρους φίλους μας. Η απαιτητική πορεία εκτελέστηκε ακόμη κι απ τον 7χρονο, πεζοπόρο της παρέας, ο οποίος έδειξε σε όλους ότι δεν έχει απλά την “τάση” αλλά έχει “φτάσει” σε επίπεδο να φοράει τα γυαλιά στους βετεράνους του είδους. Μπράβο Θοδωρή.
Το πεζοπορικό “πάρτι” τελείωσε σε κοντινή παραλία όπου σμίξανε τα δύο γκρουπ και με κάρβουνα-σουβλάκια μουσική, κρασί, κουβέντα χαλαρή ξεκουραστήκαμε και ανταλλάξαμε εμπειρίες ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού μας για την επόμενη εκδρομή.
Σημειωτέον ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη συλλόγου στο ορεινό συγκρότημα “φονιά – δέτης”, ( στοιχείο που μας διακρίνει ) καθώς δέσμευση μας είναι να γίνονται πορείες νέες έξω απ τα συνηθισμένα.
Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες στο ξεκίνημα μας.

Με τιμή Δρόμοι Ζωής .

Για φωτογραφίες απο την εκδρομή πατήστε στην παρακάτω εικόνα