Εκδρομή Ασή Γωνιά – Άι Γιώργης Γαλατάς Κυριακή 23/04/2017

Εκδρομή Ασή Γωνιά – Άι Γιώργης Γαλατάς  Κυριακή 23/04/2017

 

Εκδρομή δύο νομών θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η πορεία μας στις 23/04/2017.

Με αφετηρία το – πνιγμένο στο πράσινο – τοπίο των πηγών της Αργυρούπολης στο νομό Ρεθύμνου θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας διασχίζοντας δασωμένη και αγροτική έκταση κατευθυνόμενοι προς το χωριό Μαρουλού και κατάληξη στην Ασή Γωνιά του νομού Χανίων.
Η επίσκεψη μας στο πολύ όμορφο και ιστορικό (απάτητο από τους Τούρκους) χωριό της Ασής Γωνιάς θα συμπέσει με την γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Γαλατά, γιορτή κατά την οποία χιλιάδες αιγοπρόβατα οδηγούνται από τους βοσκούς στον περίβολο της εκκλησίας προκειμένου να ευλογηθούν από τον Ιερέα και κατόπιν να αρμεχθούν και το γάλα τους να μοιραστεί στον κόσμο – ο καθένας μπορεί, κρατώντας ένα μπουκάλι να πάρει γάλα καθώς και να πιει όσο επιθυμεί.

Παμπάλαιο έθιμο ασυνήθιστο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό που ακολουθείται απαρέγκλιτα αιώνες τώρα και συμβολίζει την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους . Θα ακολουθήσει – σε χώρο που θα επιλέξουμε εκείνη την ώρα (λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου στην γιορτή) – ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και ένα κέρασμα από τον σύλλογο μας ώστε να αφομοιωθούν με τον καλύτερο τρόπο οι αποκτηθείσες εμπειρίες. Οι www.dromoizois.gr άλλωστε είναι μονόδρομος όταν το ζητούμενο σε μια πεζοπορία είναι ο ενθουσιασμός και η αλλαγή των παραστάσεων.
Εύκολη ανοιξιάτικη εκδρομή με μικρές υψομετρικές διαφορές σε χωμάτινο τερέν.
Ώρες πορείας 3: 30 – 4: 00
ΒΔ 1.
Ενδεικτική επιστροφή 19:00
Αρχηγός πορείας Γιωτόπουλος Γιάννης.
Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:00.
Ημέρα Κυριακή 23/04/2017
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής μόνο στα :
2816007430.
6947504650.
Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.