Διπλή πορεία εκδρομή. Μονή Βωσάκου – Κορυφή Μπαχούμι 15-1-2017

Κυριακή 15-1-2017

Διπλή πορεία εκδρομή. Μονή Βωσάκου – Κορυφή Μπαχούμι

Πρώτη πορεία στην Ιερά Μονή Βωσάκου.
Από την εθνική οδό και με κατεύθυνση προς το Ρέθυμνο θα σταματήσουμε μετά τις Σίσες στο ύψος της Αλμυρίδας και μέσω αγροτικών δρόμων και μονοπατιών θα φτάσουμε στο μικρό οροπέδιο του καβουρόλακκου (όπου παλιά ήταν οι αμπελώνες της μονής). Αφού θαυμάσουμε τις χιονισμένες κορφές των Ταλλαίων ορέων και την εποχιακή λιμνούλα, στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι (Βώσακος) όπου και θα περιηγηθούμε.
Θα επιστρέψουμε στον εθνικό δρόμο μέσω χωματόδρομου και μονοπατιών από το λάκκο του Μούγκρη (απ’το ομώνυμο, παρακείμενο σπήλαιο) μέσω του παλαιού μονοπατιού ανάμεσα στις κορυφές ΦΛΟΜΙΑΣ (412μ) και ΑΝΤΡΟΚΕΦΑΛΑ (512μ).
Αξιοσημείωτη η παρουσία κουμαριών (σε μια από τις λίγες περιοχές στην Κρήτη με αυτό το αξιοπρόσεκτο είδος με τα θρεπτικά φρούτα που ωριμάζουν σταδιακά όλο το χειμώνα).

Ώρες πορείας 4.
Βαθμός δυσκολίας 1.
Αρχηγός πορείας Δρακουλάκης Γιώργος.

Παράλληλα το δεύτερο γκρούπ με αφετηρία πάλι από τον εθνικό δρόμο και λίγο πιο κάτω (Παναγία Χαρακιανή) θα οδηγηθεί από χωματόδρομους, μονοπάτια και κουμαρόδασος στον ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο δρόμο που κατευθύνεται στον Χάρακα και με ελεύθερη ανάβαση σε δύσβατο έδαφος θα περάσουμε για πρώτη φορά από την κορυφή Μπαχούμι (608μ).
Η συγκεκριμένη θέση δεσπόζει πάνω από την παραλία και το Μπαλί προσφέροντας πανοραμική θέα και μία από τις ωραιότερες εικόνες στην Κρήτη.
Με ελεύθερη πάλι κατάβαση θα επιστρέψουμε στον ΒΟΑΚ (ύψος διακλάδωσης στο Μπαλί).

Ώρες πορείας 5:30.
Βαθμός δυσκολίας 2.
Οδηγός αποστολής Χατζηαδάμ Λάμπρος.

Εισιτήριο πορείας 9€ (για μέλη).
Αναχώρηση απο τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα).
Ώρα αναχώρησης (χωρίς περαιτέρω αναμονή) 08:30 πμ.
Επιστροφή (ενδεικτική) 16:00 – 16:30

Πληροφορίες εγγραφές
www.dromoizois.gr
και 2816-007430
και 6947-504650.

 

Για να σας ανοίξουμε λίγο την όρεξη, περισσότερες φωτογραφίες για την διπλή πορεία της Κυριακής..

Απολογισμός Διπλή πορεία εκδρομή. Μονή Βωσάκου – Κορυφή Μπαχούμι 15-1-2017

Μια ακόμη εκδρομή με τους ΔΡΟΜΟΥΣ ΖΩΗΣ έκλεισε αφήνοντας πίσω της ευχάριστες αναμνήσεις και ωραίες εικόνες. Θα το λέμε ξανά και ξανά, η φύση, η Ελληνική φύση, η Κρητική φύση είναι το κάτι ΑΛΛΟ κι όσο κι αν την γευθείς δεν την χορταίνεις. Αρχή με βροχή (καθηλωμένοι 15 λεπτά στο λεωφορείο), ώσπου ο καιρός άνοιξε και η φύση πλυμένη, καθαρή μας καλούσε να την αισθανθούμε με κάθε μας αίσθηση ξεχωριστά.
Δε λέω, Ιούνιο μήνα η πορεία θα φάνταζε αγγαρεία, όμως τώρα…
Οι πιο μάχιμοι πήραν αμέσως κεφάλι στην πορεία. Ακολουθούσαν πιο πίσω τα πηγαδάκια με τους “ομιλητικούς” και γαλαρία οι “απαίδευτοι νέοι”.
Ολόδροσα μοσχομύριστα κλαδιά να παραμερίζουν στο πέρασμα μας κι ο Αφορδακός να συμπληρώνει :

εδώ σκίνα εκεί ασφένταμοι πιο πέρα κουμαριές και πρινοβελανιδιές, δρυάδες και ακραβάτοι.
Άσφαλτος, χωματόδρομος, το πράσινο στα καλύτερα του, ήπια ανηφόρα, κρυμμένο οροπέδιο, σπασμένα χιόνια, μονοπάτια, μοναστήρι, ιστορία, παράδοση, ανοιχτές αγκαλιές, πλατιά χαμόγελα, βουνό, δάσος, φαράγγι .
Τα είδαμε όλα σε δόσεις (τόσο όσο).
Επιστρέψαμε γεμάτοι κι ανυπόμονοι για την επόμενη πορεία μας.

Για φωτογραφίες απο την εκδρομή πατήστε στην παρακάτω εικόνα