Διήμερη εκδρομή πρωτομαγιάς σε Σφακιά – Ροδάκινο 30/04/2017 – 01/05/2017

Διήμερη εκδρομή πρωτομαγιάς σε Σφακιά – Ροδάκινο 30/04/2017 – 01/05/2017
Μαζεύουμε τον Μάη 
Διήμερη εκδρομή πρωτομαγιάς σε Σφακιά – Ροδάκινο.

 

Κυριακή πρωί 09:30 ξεκινάμε για την περιοχή των Σφακίων. Με δύο εκδρομές στο πρόγραμμα μας – για έχετε την επιλογή εύκολης ή δυσκολότερης πορείας – θα επισκεφτούμε :

α) Το φαράγγι της Ίμβρου, όμορφο δασωμένο φαράγγι, στενό σε πολλά σημεία με εντυπωσιακά πετρώματα. (εύκολη πορεία)
Ώρες πορείας 3:00. ΒΔ 1.

β) Το φαράγγι της Κάπνης. Στον επαρχιακό δρόμο Ασκύφου – Ασφέντου (περιοχή Ακονέ) θα ξεκινήσουμε την κατάβαση του άγριου φαραγγιού της Κάπνης. Φαράγγι κάποτε πυκνά δασωμένο (κάηκε απο τους Βενετούς για να αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν οι αντάρτες και η φωτιά έκαιγε για ένα μήνα), εντυπωσιακό με αρκετά δέντρα, σε κάποια σημεία χαλασάδες (σάρες) και ένα – δύο κατεβάσματα που χρειάζονται αρκετή προσοχή. Καταλήγουμε στο χωριό Νομικιανά. (δύσκολη πορεία)

Ώρες πορείας 4:30 ΒΔ 2+.

 

Η πρώτη ομάδα θα επισκεφτεί το Φραγκοκάστελλο και επιστρέφοντας θα ενωθεί με την δεύτερη ομάδα για να φτάσουμε στα ξενοδοχεία μας στο Ροδάκινο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Δευτέρα 1η Μαϊου.
Με τρεις διαθέσιμες επιλογές θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της ημέρας :
α) Από τα 160μ και τη Σκαλωτή, θα ανηφορίσουμε – μέσω μονοπατιού – το ομώνυμο Φαράγγι για το οροπέδιο του Μανικά και εν συνεχεία με πεζοπορία εκτός μονοπατιού (no path hiking) θα διασχίσουμε έκταση σε δύσβατο έδαφος για να περάσουμε από την περιοχή της κορυφής Βρουντουβάς (1181μ) – ίσως ανάλογα τον χρόνο που έχουμε στην διάθεση μας ανέβουμε κι όλας – και παίρνοντας βορειοανατολική κατεύθυνση και την περιοχή προφήτης Ηλίας θα περάσουμε στο νομό Ρεθύμνου και τα Μυριοκέφαλα (590μ). (δύσκολη πορεία)
Ώρες πορείας 7:00 ΒΔ 2. ώρα αναχώρησης 06:30

β) Απο το κάτω Ροδάκινο θα κατηφορίσουμε μέσα σε ελαιώνες με τεράστιες χοντροελιές προς την περιοχή του μεσαιωνικού (εγκαταλελειμμένου) μοναστηριού του Αγίου Αντωνίου και ακολουθώντας το χωματόδρομο με την ανεμπόδιστη θέα επί της ακτογραμμής θα καταλήξουμε στην περιοχή της Σούδας και τον πλακιά.

Ώρες πορείας 3 ή 4 (με κατάληξη τον Πλακιά) ΒΔ 1.
Εύκολη πορεία για να μαζέψουμε τον Μάη.

γ) Απο το κάτω Ροδάκινο , θα παραμείνουμε εκεί !!!
Ελεύθερος χρόνος για όσους επιθυμούν ξεκούραση, μπάνιο στην θάλασσα (παραλίες κόρακα και περιστερέ) και γενικά χαλάρωση μέχρι να ανασυνταχθούν οι δύο πρώτες ομάδες και να αναχωρήσουμε για Ηράκλειο.
Το κόστος για το διήμερο (συμπεριλαμβανομένης της διαμονής στο Ξενοδοχείο) θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 09:30.
Ημέρα Κυριακή 30/04/2017
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής μόνο στα :
2816007430.
6947504650.

Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.