Αγιοφάραγγο – Καλά Λιμάνια

Απομονωμένο μέρος και ιδιαίτερα επιβλητικό. Ο θρύλος αναφέρει πως τριακόσιοι ερημίτες ζούσαν εκεί τριγύρω στις σπηλιές του. Σε μία απ’ αυτές (το Γουμενόσπηλιο) συναντιόντουσαν κάθε Ανάσταση και εκεί διαπίστωναν από την καταμέτρηση, αν κάποιος είχε στο μεταξύ “κοιμηθεί”.

Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου – σπηλαιώδης αρχικά ναός – ανακαινίστηκε τρεις φορές και μεγάλωσε, ώστε να δεχτεί τον αυξανόμενο αριθμό ασκητών. Παραμένει ως έχει, από τον 14ο αιώνα, οπότε και πήρε την σημερινή της μορφή.

Αυτά είναι κάποια, από τα μέρη που θα επισκεφθούμε την προσεχή Κυριακή στο Νότο του νησιού μας, στην πορεία μας από Μονή Οδηγήτριας – Αγιοφάραγγο – Καλά Λιμάνια.

Η μέρα προβλέπεται καλή, η θάλασσα ζεστή και τα χιλιόμετρα θα είναι όσα ακριβώς χρειάζονται για να μας… ανοίξει η όρεξη για τα καλά 🙂

Ελάτε μαζί μας. Το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε και πάλι καλά !!

Ώρες πορείας  04:00 Β.Δ. 1.

Αναχώρηση  από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:00.

Ημέρα Κυριακή 08/11/2020.

Πληροφορίες (όπως, τιμή συνδρομής, δηλώσεις συμμετοχής και οτιδήποτε άλλο)  ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 <=> 14:00 & Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 18:00 <=> 21:00.

Θυμίζουμε ότι κλείσιμο θέσεων καθώς και ακυρώσεις αυτών  γίνονται μέχρι Παρασκευή βράδυ, στη συνέχεια οι θέσεις που δεν έχουν τακτοποιηθεί,  δίνονται σε άτομα από τη λίστα αναμονής.

Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.

 

Για εύκολη & άμεση ενημέρωση εκδρομών κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook  :  https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/

επίσης ενημερωθείτε από το site μας www.dromoizois.gr

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.

Σημαντική υπενθύμιση : Η χρήση της μάσκας στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική, και φροντίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας, όπως αυτά ανακοινώνονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.